Free
Texto

20/07/2012 15:52 (UTC)

CAT-MÚTUES RESULTATS

MC Mutual aconsegueix un resultat de 105,3 milions el 2011, un 40% més

Barcelona, 19 jul. (EFE).- La mútua d'accidents de treball i malalties professionals MC Mutual va tornar a créixer el 2011 per tercer any consecutiu, a l'obtenir un resultat de 105,3 milions d'euros, fet que suposa prop d'un 40% més que l'exercici anterior.

Aquest resultat prové de la suma de l'estalvi obtingut per l'entitat en la seva activitat de col·laboració amb la Seguretat Social (48,6 milions) i de l'import consignat en el compte del nou pla comptable de les mútues, denominat resultats d'exercicis anteriors (56,7 milions).

D'acord amb aquests resultats, la quantia a distribuir, de prop de 100 milions d'euros, es va destinar, en la seva integritat, a la dotació de reserves, al Fons de Prevenció i Rehabilitació, al Fons de Reserva de la Seguretat Social i a la Reserva per Cessament d'Activitat de Treballadors Autònoms.

El director general d'MC Mutual, Francisco Hernández, ha assegurat en un comunicat que aquest resultat permet a l'entitat "seguir realitzant aportacions als fons públics", a la vegada que li aporta solidesa econòmica.

La mútua va donar servei el 2011 a 147.134 empreses associades i a més d'1,2 milions de treballadors.

MC Mutual destaca, en aquest sentit, l'increment de la població protegida en l'accident no laboral i la malaltia comuna, que va augmentar prop d'un 3% i que a final de l'exercici representava ja gairebé un 73% sobre els treballadors coberts en les contingències professionals.

També va augmentar el nombre d'autònoms que van confiar en MC Mutual, concretament un 21 %.

L'entitat considera que un dels èxits aconseguits el 2011 és la reducció de la sinistralitat sobre la població protegida, que va mantenir la tendència descendent dels últims anys al disminuir un 8%.

"També és molt significatiu l'increment de les prestacions especials concedides, la dotació de les quals es va multiplicar per quatre", assenyala MC Mutual.

Es tracta d'ajudes econòmiques dirigides als treballadors protegits que, com a conseqüència d'un accident de treball o una malaltia professional, es troben en una situació de necessitat.

El 2011 es van concedir un total de 1.099 ajudes per un import de 694.612 euros.

MC Mutual va obrir el 2011 quatre nous centres assistencials a Barcelona, Molins de Rei (Baix Llobregat), Santiago de Compostel·la i Armilla (Granada) i va reformar a més algunes de les seves instal·lacions, com les del carrer Provença de la capital catalana o les de Burgos i Badajoz. EFE

gb/mg

Sugerencias de Producto

Texto
EFECOM Internacional
Texto
EFECOM
Texto
Texto economía motor
Multimedia
Contenidos digitales general multimedia con vídeo España
Texto
Efedata
Foto
Gráfico deportes España
Texto
Texto internacional general para España
Texto
Texto deportes general España