Free
Texto

08/04/2019 14:18 (UTC)

CONGRÉS TURISME

Joan Clos: "Cal coordinar l'oferta cultural per atreure turisme qualitat"

Barcelona, 8 abr. (EFE).- El director executiu del programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans, Joan Clos, ha dit que és necessari "coordinar l'oferta cultural per atreure turisme de qualitat", en el marc del congrés de turisme Summit Barcelona que se celebra fins dimarts a la capital catalana.

Clos, exministre d'Indústria, Turisme i Comerç, ha recordat que les prospeccions situen la població mundial en més de 10.000 milions de persones el 2050, amb una classe mitjana que "augmentarà a una velocitat espectacular", la qual cosa derivarà en un augment del turisme.

"Viatjar es converteix en rellevant. El turisme es triplicarà en els pròxims 40-50 anys", ha assegurat el director executiu del programa ONU-HABITAT (2010-2018).

En aquest context, ha explicat Clos, "el problema serà l'oferta de destins, trobar llocs per visitar que no estiguin col·lapsats".

Ha explicat en aquest sentit que, per exemple, l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat "no pot pujar el ritme que ha portat els últims anys" i que "té un problema important" donat la seva elevada concurrència.

En el marc de la primera edició del Summit Barcelona: Turisme de Qualitat vs.. Massificació Turística, "Les grans ciutats del Mediterrani davant el fenomen turístic al segle XXI", el també exalcalde de Barcelona ha assegurat que no es tracta d'evitar la massificació, sinó de gestionar els actius culturals per atreure un turisme de qualitat.

Clos ha destacat les inversions que es van realitzar durant els Jocs Olímpics del 1992 per potenciar el turisme de qualitat de la ciutat, dirigides a ampliar i millorar l'oferta cultural de l'urbs amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Teatre Nacional, el Liceu, el Museu de la Ciència, la Fundació Joan Miró o el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

"Hem de coordinar l'oferta que tenim, que és extraordinària. Diversificar els destins, fer que la gent pugui visitar la ciutat d'una forma més dispersa, que no tot el món acabi eaPasseig de Gràcia, Ciutat Vella i platges", ha dit director executiu del programa de Nacions Unides per als Assentaments Humans.

"La solució no és que no vinguin turistes, ha de ser la gestió. Crec que falta una coordinació de les infraestructures culturals per conduir l'oferta turística cap a una major oferta de qualitat", ha afegit Clos.

L'exministre d'Indústria ha instat a invertir en els actius culturals de la ciutat fent una programació cultural atractiva i "de primer nivell". EFE

amo/fl-mpe

Sugerencias de Producto

Texto
EFECOM
Foto
Gráfico Cataluña
Reportaje
Reportajes general España
Texto
Texto economía motor
Texto
Texto España
Texto
Texto deportes general España
Vídeo
EFE VÍDEO
Texto
EFECOM Internacional