Free
Texto

08/04/2019 13:33 (UTC)

CONGRÉS TURISME

Font (FGC): La massificació turística se soluciona amb logística i informació

Barcelona, 8 abr. (EFE).- El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, ha assegurat aquest dilluns que "gran part dels problemes de massificació turística se solucionen amb logística, informació i amb oferir un ventall d'oferta complementària".

Font ha participat en la primera edició del 'Summit Barcelona: Turisme de Qualitat vs. Massificació Turística', congrés que aborda el repte de les grans ciutats del Mediterrani davant el fenomen turístic al segle XXI.

Font ha explicat que qualsevol planificació per als propers anys haurà de tenir en compte "tres grans impactes" que estan afectant el sector de la mobilitat en general: el canvi climàtic, la digitalització i la globalització.

En aquest sentit, el president de FGC ha avançat que la digitalització acabarà permetent al client planificar la seva ruta "amb un només clic" i a llarg termini, i ha manifestat la necessitat que hi hagi plataformes que integrin tota l'oferta de mobilitat.

"Quina és la nostra sort? Que l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM) pot integrar tot el transport. Ara ja ho fa des del punt de vista tarifari, però hi hauria d'haver com a mínim una plataforma que uneixi tots els transports públics per aportar informació que permeti planificar", ha dit Font.

"Volem ser una empresa integradora. Donar informació integrada i un producte diferenciat, més eficient, que proveeixi al conjunt de la població", ha assegurat, de la seva banda, el director general d'Estratègia i Desenvolupament de Renfe, Manel Villalante.

Villalante ha explicat que el pla estratègic 2019-2023 de Renfe inclou tres eixos principals: el focus en el client, la internacionalització i la seguretat i l'eficiència, que han d'impulsar-se a través de la transformació digital, la transformació cultural de la companyia i les aliances estratègiques.

"El client vol rebre informació digital per diferents canals agrupats de la forma més funcional, assequible i personalitzada, amb una connectivitat total", ha precisat el director general d'Estrateg i Desenvolupament de Renfe.

Aquest nou context "obliga a canvis en les polítiques públiques. No es pot governar el nou paradigma de mobilitat amb eines clàssiques. Es necessita un nou model de governança, un marc de regulació obert, flexible i dinàmic que doni cabuda a tot el nou univers i als nous actors en la cadena de valor", ha afegit. EFE

amo/gb-eg

Sugerencias de Producto

Texto
EFECOM
Texto
Texto deportes general España
Foto
Gráfico deportes España
Multimedia
Contenidos digitales general multimedia con vídeo España
Texto
EFECOM Internacional
Vídeo
EFE VÍDEO
Vídeo
EFE VÍDEO España
Foto
Gráfico Cataluña