Free
Texto

09/04/2019 11:45 (UTC)

CONGRÉS TURISME

Collboni aposta per una estratègia de promoció turística metropolitana

Barcelona, 9 abr. (EFE).- El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha apostat aquest dimarts per una estratègia de promoció turística metropolitana per a la qual cosa creu que cal ampliar els actors que formen part de Turisme de Barcelona.

Durant la segona jornada del "Summit Barcelona: Turisme de Qualitat versus Massificació Turística", Collboni ha apostat per seguir la línia que han desenvolupat altres grans àrees metropolitanes europees en aquest sentit.

"Barcelona serà metropolitana o no serà", ha dit el també vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i s'ha decantat per una "política planificada i compartida amb el conjunt de municipis de l'àrea metropolitana".

Per tenir una estratègia de promoció turística metropolitana, ha dit que cal "aixecar la mirada" i apostar pels grans atractius que té Barcelona, però també s'ha de tenir en compte altres atractius dels municipis pròxims i, com a exemple, ha esmentat la platja del Prat i de Badalona o les vinyes del Penedès.

Collboni ha destacat que el turisme ha de ser un factor de creixement econòmic i millora social i ha demanat que "no torni a passar" el que ha ocorregut en alguns moments d'aquest mandat en els que s'ha posat el turisme com un problema.

Creu que cal fer que els resultats del turisme beneficiïn a la majoria dels ciutadans, minimitzar l'impacte que el turisme té en els preus del lloguer i en el sector immobiliari, avançar en la gestió municipal i metropolitana també des de punt vista de la taxa turística i redistribuir aquesta taxa a favor de la ciutat.

A més, ha apostat per una planificació que ens faci preveure els problemes que vindran en el futur per a la qual cosa cal fer un "pacte" que aposti per la cultura de l'acord i no generar hostilitats contra aquesta activitat.

Promoure el turisme respectuós i la millora constant en la professionalització dels treballadors de l'hostaleria són altres aspectes que s'ha de tenir en compte.

Per a Collboni, la marca Barcelona és una marca "poderosa", però ha alertat que s'ha viscut de la bona imatge de la ciutat sense preocupar-se de gestionar la marca.

"Necessitem tornar a la Barcelona dels prodigis", ha dit i ha assegurat que el 2030 haurà una gran oportunitat amb la celebració del centenari de l'Exposició Universal que es va celebrar a la ciutat, el repte de la remodelació urbanística de Fira de Montjuïc i la culminació de l'agenda 2030 de Nacions Unides de lluita contra el canvi climàtic.

Pensant en aquests tres esdeveniments, ha reiterat la seva proposta d'organitzar una nova exposició universal el 2030. EFE

ao/fl-mpe

Sugerencias de Producto

Texto
EFECOM
Reportaje
Reportajes general España
Texto
Texto deportes general España
Vídeo
EFE VÍDEO
Foto
Gráfico deportes España
Foto
Gráfico Galicia
Foto
Fototeca
Multimedia
Contenidos digitales general multimedia con vídeo España