Free
Texto

08/04/2019 10:35 (UTC)

CONGRÉS TURISME

Aragonès manifesta la necessitat d'apostar pels turistes de llarg radi

Barcelona, 8 abr. (EFE).- El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha manifestat la necessitat d'apostar per un turisme de qualitat i, sobretot, pels turistes de llarg radi, a la inauguració del Summit Barcelona, que se celebra per primera cop a la capital catalana els dies 8 i 9 d'abril.

"El turisme és un factor destacat a l'economia catalana que s'ha convertit, amb la indústria, en el motor de creixement econòmic del nostre país i ha permès mantenir els llocs de treball durant la crisi i crear nous llocs de treball després", ha assegurat el vicepresident durant l'obertura del congrés de turisme.

"Cal passar d'un turisme de masses a un turisme de qualitat i apostar per turistes de llarg radi", ha asseverat Aragonès.

En aquest sentit, el conseller ha recordat que incrementar el nombre de turistes de qualitat fins als 7,5 milions faria créixer els ingressos anuals per turisme en més de 5.000 milions d'euros, passant dels 20.600 milions actuals a 26.000 milions d'euros, sense provocar massificació.

Així mateix, Aragonès ha enumerat mesures que podrien contribuir a augmentar aquest tipus de turisme de qualitat i de compres, com agilitar la tramitació de visats, millorar la devolució de l'IVA a turistes en les compres de 'tax free', incrementar les connexions aèries de llarg recorregut sense escales o reforçar la seguretat ciutadana.

"Mantenim el nombre de visitants però augmenta la despesa, és positiu que els ingressos per turisme vinguin de la qualitat i de l'ingrés per turista i no per la quantitat. Cal aprofundir en la nostra singularitat, en tot allò que podem oferir, en aspectes més enllà de l'arquitectura, com la gastronomia o la tecnologia", ha dit Aragonès.

Sota el títol "Turisme de qualitat vs.. Massificació Turística: Les grans ciutats del Mediterrani davant el fenomen turístic al segle XXI", la primera edició del Summit Barcelona acollirà taules rodones, ponències i debats sobre l'impuls d'un nou projecte turístic per a les grans ciutats europees.

El president comitè organitzador del Summit Barcelona, Jordi Alberich, ha apuntat que l'objectiu del Summit Barcelona és "analitzar i afavorir la transició d'un model de turisme massificat a un model sostenible i de més qualitat a Barcelona i a totes les ciutats europees".

Alberich ha afegit que l'organització ha escollit Barcelona "perquè és referència no només com a ciutat turística, sinó com a exemple de trànsit d'un model a un altre parcialment millorat".

El president del comitè ha assenyalat que 5 milions de turistes de qualitat, de llarg recorregut, van arribar a Catalunya el 2018, xifra que suposa una quarta part del total de visitants estrangers, però que representa la meitat d'ingressos per turisme (10.300 milions d'euros sobre un total de 20.600 milions).

Per la seva part, el regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha explicat que, davant la massificació turística a Barcelona, l'ajuntament té el repte de "transformar una mera promoció turística en una política de gestió molt més complexa".

Colom ha incidit en la necessitat que el benefici del turisme "s'incrementi per a la ciutat i es redistribueixi", i d'una gestió que miri com aconseguir que l'activitat turística "connecti amb els sectors estratègics de la ciutat i potenciï l'economia".

"Hem de tenir la capacitat d'atreure però, al mateix temps, fer que la ciutat avanci amb prosperitat i sigui amigable i confortable", ha afegit el regidor de l'Ajuntament de Barcelona. EFE

amo/hm-mga

Sugerencias de Producto

Texto
EFECOM
Foto
Gráfico Galicia
Foto
Fototeca
Foto
Servicio Gráfico General España
Foto
Gráfico Cataluña
Reportaje
Reportajes general España
Texto
Texto internacional general para España
Vídeo
EFE VÍDEO